Medlemskap

 

De Gamla Urens Vänner (DGUV) i Malmö är en oberoende, ideell förening bildad 1968. Föreningen består av ett 80-tal medlemmar huvudsakligen boende i Skåne och Småland. Föreningens medlemmar förenas av det gemensamma intresset för tidmätningens historia. Bland medlemmarna finns såväl professionella urmakare, som klocksamlare, och personer med ett allmänt kulturhistoriskt intresse. Verksamheten bedrivs genom återkommande sammankomster, temaaftnar med föredrag, visningar, studier och diskussioner i syfte att öka kunskapen om i huvudsak mekaniska ur och traditionellt urmakeri.

Varje år anordnas även en föreningsauktion för föreningens medlemmar. Föreningen genomför även utflykter då vi besöker någon samling, aktuell utställning eller annan sevärdhet som sammanfaller med vår inriktning. Vi har även genomfört ett antal utlandsresor i studiesyfte där vi träffat likasinnade. Flera av medlemmarna ägnar sig åt dokumentation av gamla ur och urmakare. Föreningen har ansvarat för ett flertal urutställningar i Skåne och även medverkat på Antikmässan i Helsingborg (2022)

Sedan 2009 ges föreningstidningen TID-SKRIFT ut tillsammans med våra systerföreningar i Stockholm och Göteborg. Den kommer ut med ett nr/år och ingår i medlemsavgiften som f.n. är 250 kr/år (halv avgift för medlemmar som är yngre än 27 år.

Vi har en webbplats; www.dguv.se med uppgifter om kommande möten, ett diskussionsforum, månadens ur, bildspel, information om utställningar, värdefulla länkar m.m.

 

Bli medlem

För vidare information om medlemskap, tag kontakt med föreningens sekreterare Rikard Hermansson via mejl: rikardhermansson@icloud.com

eller skriv till:
De Gamla Urens Vänner i Malmö
c/o R. Hermansson
Västanväg 53A
216 15 Limhamn